Pályázati eredmények

Szőke-Szabó Mónika intézményvezető - ISZI Központ2021-02-12

Nagy örömünkre szolgál, hogy két pályázati felhívás kapcsán is kiváló eredményt értek el intézményeink.

 

Történelmünk nyomában épület és élettörténetek c. pályázat 1 helyezés: KEM ISZI Szent Rita Fogyatékosok Otthona

A 2020. nyarán a Szociális és gyermekvédelmi Főigazgatóság által meghirdetett „Történelmünk nyomában” c. épületek és élettörténetek pályázat szinte a KEM ISZI Szent Rita Fogyatékosok otthonának szólt, hisz az 1890-ben épült épület falai mintegy 130 éve ölelik át a gondoskodásra szorulókat az árváktól a fogyatékkal élőkig bezáróan.

A Dolgozók egy csoportja örömmel vetette bele magát a kutatómunkába, élén Molnárné Végvári Ágotával, aki fejlesztő pedagóguskánt dolgozik az otthonban. Édesanyja, aki több komoly kutatómunkát végzett már, örömmel csatlakozott az archívumok összegyűjtéséhez, rendezéséhez.

Hatalmas anyag állt össze mind Esztergom, mind Szentgyörgymező, mind az árvaházként alakult intézményről. Rengeteg sajtócikk került ismét napvilágra, valamint érdekes, ritkán hallott történetek.

De nem csak az írott anyagok szolgáltak információval, hanem a régi dolgozók, valamint a mintegy 30 évig az otthon élén álló Kollár Imréné intézményvezető is, akit Szabó Krisztina, a jelenlegi telephely vezető keresett fel és beszélgetett a múltbéli szakmai kérésekről.

A hatalmas gyűjteményt a kiíráshoz igazítottuk és megszületett egy komoly pályázati anyag, mely méltán érte el az első helyezést.

A pályázati anyagok értékelése során a zsűrielnök szerepét Dr. Rabár Ferenc, a tatai Kuny Domokos Múzeum történésze és muzeológusa töltötte be. Szintén részt vett a pályaművek értékelésében Dr. Gonda Mónika osztályvezető Asszony, és Garami Gergely főosztályvezető úr is.

A járványügyi helyzetre való tekintettel díjátadó ünnepségre nem kerülhetett sor, de arra mód nyílt, hogy a fenntartó nevében Süttő Erika SZGYF Kirendeltség igazgatón asszony átadja az emléklapot és a vásárlási utalványt, melyből lakberendezési terméket vásárolhat az intézmény.

Ezúton is köszönetet mondok a pályamunka elkészítésében részt vevő jelenlegi és volt Kollégáknak: Daróczi Tímea, Horváth Pálné, Kollár Imréné, Mokriné Beták Csilla, Molnárné Végvári Ágota, Németh Hajnalka, Pór Károlyné, Szabó Krisztina, Tőkei Anna.

A pályázat anyaga itt megtekinthető.

 

Jó gyakorlatok pályázat” KEM ISZI Fogyatékosok Otthona díjazást ért el

A pályázatot a Szociális és gyermekvédelmi Főigazgatóság és az Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Országos Szövetsége (ÉFOÉSZ) közösen írták ki. A cél az volt, hogy összegyűjtsék azokat a módszereket, amelyekkel sikeresen át lehet/ át lehetett vészelni a koronavírus okozta különleges és megterhelő helyzetet, és amelyek a Lakóink számára közösségépítő szereppel bírtak.

A 33 pályázó közül 10 intézmény kapott egyenként százezer forint értékű támogatást, melyben a KEM ISZI Fogyatékosok Otthona is szerepelt!

Díjátadó ünnepségre itt sem kerülhetett sor, de Fülöp Attila, az EMMI Szociális Ügyekért felelős államtitkára videóüzenetben köszöntötte a díjazottakat, mely az alábbi linken látható:
https://youtu.be/_Gag72OvVb4


 


 

Valamennyi Kollégámnak gratulálok a szép eredményekért!



Szőke – Szabó Mónika
intézményvezető