Egészségóra I.

Vodicskáné R. Ildikó - Pszichiátriai Betegek Otthona2015-10-30

Az egészségóra ötlete abból adódott, hogy az intézményünkben élő különböző egészségi problémákkal küzdőknek támpontot adjunk az egészségesebb életmód kialakításához, valamint prevenciós jelleggel is bír, hiszen a tematikusan felépített Egészségóra sorozatok részeként igyekszünk olyan témákat érinti, amely a különböző betegségek megelőzésében játszik szerepet.
Az első egészségóra lényege az volt, hogy a gondozottakkal megismertessük az őszi/téli zöldség és gyümölcs kínálatot, különös tekintettel a bennük lévő szénhidrát mennyiségére.
Délelőtt többféle zöldségből és gyümölcsből kis poharakba 10 dkg-os adagokat kimértünk és az asztalokon elhelyeztünk.

Mosolygós és szomorú „szmájlikkal” jelölhették a betegek, melyik az a zöldség, gyümölcs, amiből többet lehet fogyasztani és melyik az, amelyikből sajnos keveset, mert hizlal, vagy diétájuknak nem megfelelő.

Pár dia levetítésével és rövid értelmezésével a jelenlévők megismerhették az alapvető vitaminokat, az előadás végén pedig elfogyaszthatták a nyers zöldségeket és gyümölcsöket.

A következő Egészségóra tervezett témája: a tej és tejtermékek lesz.
Reméljük annak is akkora sikere lesz, mint a mostani rendezvénynek!